Thursday, 17 January 2013

Maaf..maaf...maaf...

maaf lah kengkwn...dah lama tak update ape2....byk sebenarnya nak menaip tp xberkesempatan...tp masih lg berkesempatan berBW blog kwn2 lain...

update terbaru, our little boy sgt aktif smpai mlm xcukup tdo..tiap kali menendang tiap kali berdansa dlm perut mmg akan terjaga...alamatnya mama mmg xcukup tdo....skang alhamdulillah dah pun 27 week... nx week berakhir lah 2nd trimister...

persiapan baby dah pun beransur membeli...masih ada lg yg xcukup tp slow2 setiap bulan beli...yelah, kita nie bkn dlm golong berUANG....hehehe...

start dari 2nd trimester mmg ninie chek-up kat KK 2 minggu sekali disebabkan kencing kotor tu tp now dah xde tp doc still nak monitor...letih ok, setgh hari dok kat KK tu...xkisah lah asalkan mama & bb sihat...

week 23 dah pun scan 4D kat hospital UMRA...mama papa sgt happy tgk little boy yg suke sorok muka..hehe..tp tang anu tak malu pulak nak tunjuk...puas pujuk siap rest kejap baru baby tersenyum...papa seronok sgt tgk gambar2 & video baby....

 last week dah pun call hospital putrajaya utk dptkan 1st appointment utk FPP...dah wat appointment dgn doc azmi..memandangkan doc hamidah dah full...appointment nnt 31/1/2013 kul 11 pg...yg stress nye papa xdpt teman sbb opis department tu hanya die tgl sorang...takpelah, i g sorang...bkn xbiase...pegi KK pun kdg2 jer papa temankan(mcm bunyi merungut disitu)

ninie ada juga dpt komen & email dr kengkawan yg tanya psl susu al-kishbun tu...ramai yg tanya ok ke tak susu tu...
sejujurnya mmg ikut atas rezki, mungkin rezki ninie minum xsempat hbs 1 tin tu dah lekat...tp ninie minum sekali sehari...husband hanya sempat minum sekali sbb die tak leh nak telan dek kerana bau yg agak hanyir(susu kambing)..yelah, kita nak anak..xkisah lar mkn ape sekali pun sanggup jer telan...busuk ke hanyir ke...tutup idung, telan...yg lain kita usaha, tawakal n berdoa jelah...

peranan OPK tu penting jugak sebenarnya...ninie start bersama bila dah dpt line samar2 sampai lar line tu ilang...kira mcm samar2 pun kita subur jugak..kan sperma leh hidup smp 72 jam..kalau xsilap...kita nye telor tu jer yg xleh hidup lama...so, kene lar usaha keras pd mlm hari..hihihi....

ha, byk tak rangkuman cerita utk entry kali ni...nnt lar sambung cite lg...


nota kaki:
baby say hi to all unties....

 

3 comments:

  1. Oh OPk test kalau samar2 kira positif jugak eh? Kira masa samar2 tu telur dah nak keluar la ya? Sorry ya byk tanya. Hari ni test OPK line samar2..

    ReplyDelete

kawan2 yg ku syg comment