Monday, 5 November 2012

sedikit update....

FIRST....nak update psl g jakarta bandung...segalanya dah ready....eh eh..beg blum kemas sbb byk bace blog dorang suh bw baju 2 helai jer...yg lain beli ke kat sana...dlm hati xyakin jer..bw lebih lar kot..lagi pun nak shoping sgt2 pun bkn bw extra money pun....bebelanja ikut budget yg ada jer....sbb xmo membazir sgt sbb tgh kumpul duit utk persediaan baby...lgpun budget utk baby yg ari tu hbs kitaorg belanja utk umah....so skang kene mengumpul semula...so,dlm otak kene set....tolong jgn over budget....hehehe.....

passport seme dah, PTPTN dah pun clear..siap dpt surat taw...haaa...simpan dlm beg siap2 takut jd pape kat immigration nnt....duit dah tukar...ubat2an especially ubat tahan muntah, minyak angin, obimin & x lupa susu enfamama(bw yg sample jer). mlm ni family mertua seme tido kat umah sbb umah ninie dkt ngn KLIA...so kul 4.30 pg nnt akan bertolak ke KLIA..teksi seme dah book...flight kul 8.10 am...ok kot sbb xmau kalut...mmg dah experience sgt klau terbang ngn family mertua aku nie kalau x kalut x sah....hrp kali nie smooth n steady...heheh....

insyaallah, ninie akan bercuti ke sana 5 hari 4 mlm....kitaorg ikut travel agent...pakej tu RM 1,490/person kalau xsilap...xtau lar mahal ke murah...abg ipar yg uruskan semua tu....duit yg kiraorg tukar hanyalah 3 juta...haaa..kaye btul tukar duit indon nie....rp 3 juta = rm 998 harap cukut lar budget kami nnt...insyaallah...

2 comments:

  1. Salam Ninie…Salam ukhuwah..saja blogwalking ..jumpa blog nini..mula2 baca pasal ninie ada makan susu SK al khisbun tu…dah pregnant ya? Intan baru je cuba makan..baru bberapa hari..mudahan adalah rezeki..ameen, wah nak travel ya? hati2 yer….nanti singgah2lah blog intan..intan dah follow..:)

    ReplyDelete

kawan2 yg ku syg comment